Alla inlägg den 27 april 2013

Av Ylva Frohm - 27 april 2013 17:05

Nu har våren äntligen kommit till vårat land, på riktigt. Ett säkert vårtecken är att maken sitter i solstolen på altanen med bar överkropp och solar skinnet. Ett fantastiskt vårtecken är kirskålen, som redan har tittat fram i en enorm mängd. Lustigt nog var de det sista jag såg innan snön föll. Ett annat vårtecken är att fåglarna kvittrar och solen går upp i sovrummet, redan klockan 04:34. Imorse inget undantag. Maken han sov och vaknade först när dottern skrek på sin kära broder att skynda sig, redan kl 08:00! Jag vet faktiskt inte när sonen var uppe så tidigt en lördag morgon....dagens dragplåster var avlönat arbete genom att ta upp snökäppar från vägen. Detta vårtecken skapade 4 timmars arbete med grannen som arbetsledare. Detta blev en historia för sig....


Här kommer den historian: Deltagare: En son, en dotter en granne samt en Volvo 740 med ett tillkopplat släp. Kl 08:02: Grannen kommer Kl: 08:05 Dottern skriker på sonen. Kl 08:09 ekipaget åker iväg för uppdraget "plocka snökäppar och lasta det korrekt på släpet" Kl 08:33 första snökäppenavlägsnas från vägrenen. Första käppen besvärlig att lasta, dottern får en rispa på kinden och blev upprörd. Kl 08 36 andra snökäppen lossas ur diket, den gick av och fick lastas i två omgångar därefter rast. Kl 09:00 Sonen fick köra Volvo 740, med handbromsen i. Grannen fick stå på flaket och lastsäkra, ramlade av. Grannen kör Volvo 740, med handbromsen i. Sonen stod på flaket, höll på att ramla av. Kl 11:39 svishade förbi paddocken då jag höll på att våravrosta hästen. Hästen blev rädd, jag höll på att ramla av. Kl 12:03 barnen hemma, nöjda och delvisst avlönade då jag är den avgörande faktorn i det hela. 


Ett annat vårtecken är alla överkörda grävlingar på E18, fy....Märkligt att evulitionen inte ingår i grävlingssläktet med tanke på alla år som de blir överkörda, gång på gång borde det lära sig någon gång kan jag tycka. Dagens djupa tanke.....


Igår var det fredag. Ordningen var återställd genom den sedvanliga tacosen. Förra fredagen var det oordning då det grillades. Denna oordning skapade oreda genom att fian glömdes igår. Istället skojade vi till det med att leta efter fredags godiset som maken omsorgsfullt gömt för att ha det för sig själv. Den lyckliga vinnaren blev jag efter att ha ödslat hela 0,45 sek att leta efter godispåsen. Maken trodde att den var säker i linneskåpet men icke sa nicke. Segraren fick åtnjuta salta bomber så att sår uppkom i gommen och ömmande nagelband efter saltet. Denna tävling blir ett återkommande inslag....Kl 20:00 sa maken att han var trött i ansiktet. Det åtgärdade han med att skölja ansiktet med kallt vatten. Ett mycket klokt val då han fick ta hand om disken efter middagen då han var piggast.


Ett annat vårtecken är allt hår som ska avlossas från alla djur på gården. Det jobbigaste håret är nog från kaninen, det vill oftast hamna i munnen och i näsan. Maken har hår i näsan, likaså jag. Igår tog jag pincetten och drog bort några långa hår från näsan vilket resulterade i att pincetten blev krokig i spetsen då den slängdes in i väggen efter ett akut tårflöde. Maken instruerade att man måste rycka snabbt och effektivt, inte segt och långsamt. Det hela slutade med att jag tog vax och avlägsnade håren med ett kvickt ryck. Resultat: Håret borta, skinnet borta och även pormaskarna på näsan borta. Detta kan nu komma att prövas på annans hår.


Imorgon ska jag återigen vara hästskötare vilket verkar vara en återkommande uppgift....Som en liten återgällning för detta får dottern laga kvällens middag. Ikväll ska det minsann grillas lite. Dottern kommer att överraska familjen med grillad fläskfile och potatis, skurna enligt pytagoras sats, samt klyvna morötter upphöjt i tre. Nu ser vi fram mot en riktigt smaklig måltid i vårens tecken.



Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards