Senaste inläggen

Av Ylva Frohm - 29 oktober 2012 09:35

Då var det måndag och en vecka närmare jul. Ute blåser det friskt och det snöar... Säsongens första. Småfåglarna har börjat att utfodras med frön och rester av makens mat.

Igår var jag och maken på bio. Mina farhågor besannades då jag fick sår i gommen av allt för välsaltade popcorn. Jag blev dock inte kissnödig....det blev maken. Maken höll sig vaken men inte mannen i flanellskjorta som satt på den främre raden. Endast ett tiotal mobiltelefoner surrade( inklusive makens) och ett antal hostningar med rosslig andning till följd. Och detta prasslande! Nej...,jag tror att en kväll, raklång i soffan passar mig bättre så jag slipper få känselbortfall i skinkorna och ont i knäna. Maken fick känning i en tå. Han hade tur, mina tår försvann redan vid reklamen. En detalj var rolig...det kom en kvinna med en rolig mössa. Den hade en lång stump som stod rakt upp. Den påminde om en "tehuva" jag är glad att människan inte satte sig framför oss. Filmen då?.... Den var rätt ok om man tycker om att sitta obekvämt och inte vara rädd för folk som andas på en (inklusive maken). Jag ger 3 harklingar av 5 hostningar på den nya Bond filmen. Nog om detta. Nu dröjer det 10 år till nästa biobesök.

Landet har ett fantastiskt erbjudande inför julen. Två mycket brukliga bilar finns att fynda. En billig och den andra mycket billig. Köp båda två och få en höelevator på köpet! Transport får ni lösa själva......

Nu har barnen höstlov. Det vill säga sonen gick in i höstdvala...vaknar eventuellt upp till frukosten våren 2013. Dottern förbereder sig för stallchefsjobbet då jag försvinner spårlöst i tre dagar för att återvända som mig själv..... Eller inte

ANNONS
Av Ylva Frohm - 27 oktober 2012 16:24

  Idag gick dagen ovanligt fort. Det måste vara på grund av att det är lördag. Klockan ringde ilsket redan vid klockan 07:00. Idag var det min tur att gå upp för att utfodra hästarna. Dottern får gå upp imorgon bitti.....maken oxå. Inte för att han behöver det men imorgon ska vi gå på bio och han behöver förbereda sig för detta event. Det var 15 år sedan vi gjorde något sådant tillsammans. Jag ser särskilt fram mot popcorn och läsk i 2 1/2 timme. Av erfarenhet vet jag att popcorn ger sår i gommen och läsken gör en kissnödig. Stolarna har säkert gammalt tuggummi inkletat och föregående besökares hår....sedan är det säkert en suddig bild och alldeles för högt ljud....och som grädde på moset kommer maken att somna. Vid närmare eftertanke tror jag att jag skiter i bion.


För att återgå till dagen så var dottern alldeles förfärligt duktig då hon städat huset, inklusive putsat  fönster. Jag tror jag vet varför.....eller inte. Jag har ridit gårdens hästar...Maken han skulle absolut dammsuga den nya lilla röda bilen då jag passerade med den stora svarta. Maken erbjöd att dammsuga öronen på hästen men jag lyckades inte komma närmare än 35,3 meter från munstycket. Detta skall nu tränas vidare...alltså makens nya infall att dammsuga. 


Den nya lilla röda har nu besiktigats av maken in i minsta detalj. Det har nu visat sig att den vill ha en mängd nymodigheter på sig, bland annat en damask, vinterdäck, ny lack och eventuellt en ny antenn då den böjdes vid dammsugningen. 


Till middag kommer inte makens mat att serveras. Nu kommer jag att behöva gå i terapi då jag för första gången skall tillaga kalops på gårdens vis. Det vill säga med garnera det med en mängd chili och ketschup för att inte avslöja den riktiga smaken. Till det serveras överkokt potatis, då den glömdes på spisen på grund av att sonen helt plötsligt kom hem syndromet. eventuellt kan det bli en efterätt med räkor...detta då de glömdes att serveras innan kalopsen. Jag ser verkligen fram mot middagen...


Sonen kom helt plötsligt infarandes. Han annonserade att han snart skulle gå igen. Nu har han försvunnit med gårdens fyrhjuling i sydlig riktning. Inatt skall klockan ställas om.....jag väcker maken för detta ändamål. Det är samma visa varje år, skall klockan bakåt eller framåt? Detta har nu en gång för alla avhandlats i en djup diskussion om höger och vänster. På våren ska klockan fram en timme, då är läget grönt som är lika med vår. På hösten skall klockan tillbaka en timme, det vill säga läge rött. Rött som rödvin och höstlöv. Oerhört logiskt....eller inte

ANNONS
Av Ylva Frohm - 26 oktober 2012 18:14

Familjen hälsar den nya medlemmen skrotbil välkommen till landet. Nu har vi fem bilar av den karaktären. Den nya är röd.....har fyra hjul och en rak antenn, vilket är att anse som en god egenskap.

Nu ser maken fram mot att göra sig av med den svarta och jag ser fram mot att det gröna eländet blir ett försvagat minne innan min pension. Sonens ljusröda var skrotfärdig redan vid hans födelse, trots det verkar han nöjd ändå. Förmodligen med anledning av att far betalar för utgifterna. Nu var jag inte helt korrekt då sonen inhandlade vinterdäck för egna pengar. Det tog en kvart så var det ena däcket punkterat. Nog om skrotbilar.....

Nu stundar ledigt med barnen. Höstlov med inslag av rådjursjakt på annan ort. Barnen vill inte jaga vilket medför att jag får utföra detta skitgöra på egen hand (ironi). Somliga skall gottgöras med en tur i den nya bilen med den raka antennen.

Jag lurar på att inventera gårdens vagnpark någon dag....två jättegamla traktorer, maken brukar påminna mig om att en av traktorerna är lika gammal som mig. En höskrinda som vi ärvde från någon okänd bonde i Medåker, med defekt dragstång. Vi kan även erbjuda en cementblandare utan knapp. För att inte tala om tre skottkärror med avsaknad av det mesta. Jag tror bestämt att vi drar till med en gårdsakuktion.....eller inte

Av Ylva Frohm - 19 oktober 2012 18:44

Det har hänt en hel del sedan sist. 6 veckors kurs har orsakat en trött handled och en överkörd fotled. Slutresultatet av utbildningen blev en helt ny start på en helt ny karriär utanför landets markgränser mot nya utmaningar och trötta familjemedlemmar. Sonen blev just precis väldigt trött på mig då han skulle göra potatismos utan smör och smörja planksteksplankorna utan olja. Det resulterade i att han fick ta bilvrak nr 2 till Ica för att inhandla dessa varor.

Jag blev trött i förra veckan då jag tränade cross fit, första gången på 9 veckor. Det resulterade i enormt trötta skinkor och förlamade lår. Slutresultatet blev att maken fick inhandla en ny toalettring på Jula då den gick sönder vid ett oannonserat toabesök av frun i huset.

Dottern blev extremt trött då maken bad henne att äta gårdagens middag...tillagad av sistnämnd. Det resulterade i att dottern tog saken i egna händer (slängde ut middagen till fåglarna) och tillagade knorrs våfflor istället, vilket jag ser som ett initiativrikt drag.

Ni ligger maken på soffan och vilar upp sig inför den stundande middagen som blir klar närmare jul. En födelsedagsmiddag vi sent kommer att glömma då sonen glömde smöret i icaaffären. Nu är det jag som har fått matlagningsförbud då moset var att betrakta som klister. Men jag är inte trött för det.....eller inte


Av Ylva Frohm - 22 september 2012 15:24

Hemma igen efter ännu en vecka i huvudstaden. Kursvecka nummer 4 är nu lagd till handlingarna. En annan handling som uppdagades tidigt i tisdags morse var två st parkeringsböter på hyrbilens ruta. Den lilla p biljetten låg väldigt fint på passagerare sätet och hånlog mot mig. Jag log dock inte....Nu ser jag fram mot att betala en liten nätt summa av 1000 friska svenska kronor.

Hästtransporten har varit på service.....sprickor har uppdagats på bakluckan.....ja varför inte? Tänkte jag, trailern har ju hunnit bli 1 1/2 år gammal. Nu ser jag fram mot att slippa lasta hästar då avsaknaden av den beräknas uppgå till ngn månad.

Onsdagen förflöt rätt lugnt...stukade foten i en annan riktning vilket medförde en sladdrig strumpa i motorcykel stöveln. Under torsdagen blev garnityret förändrat efter ett intag av en näve jordnötter....jag tänkte: varför inte. Nu kan jag lägga nya friska svenska kronor för att återställa ett anständigt leende.....eller så skiter jag i det då leendet fastnade i Stockholm.

Fredagen var ganska lugn förutom att sonen bröt ihop då potatismoset brändes i ugnen. Det höll på att kosta livet då det fastnade på tvären i gommen. Nu ser jag fram mot att njuta av en lugn helg efter att ha slagits med toalettringen. Nu får vi sitta på sniskan och sköta tarmen efter att en vital del gick av. Ja varför inte!

Av Ylva Frohm - 15 september 2012 11:57

  Det har konstaterats att katterna har mask innanmätes. Detta upptäcktes av dottern då en av katterna lade en mask i hennes säng. En annan katt hade en dinglandes i svansen. En gång hade maken mask i magen. Det var ett äventyr som jag ogärna vill uppleva igen. Samtliga i familjen, inklusive djuren, skulle badas och avmaskas. Herregud vad det var svårt att bada katterna. Det hela slutade med oehörda rivsår och djupa bett efter besöket i badkaret. Efter det dagliga badet, som skulle genomföras i dagarna tre, var nästa rekommendation tajta kläder vid sänggång, för att inte maskäggen skulle kunna komma fria ut i sänghalmen.  Maken såg väldigt rolig ut i trikåer och nattmössa. Efter antibiotika och avmaskningsmedel blev vi friskförklarade och utsläppta ur karantänen. Katterna blev aldrig normala efter behandlingen och gav det onda ögat varje gång maken tog på sig tights.


Idag ska jag och dottern åka till apoteket för att inhandla avmaskningsmedel. Jag tror personligen att det blir lättare att skjuta katterna istället för att få i dem avmaskningsmedlet. En gång tog maken pillret och lade den långt bak på kattens tunga. Det resulterade i att gardinen i köksfönstret fladdrade till och pillret försvann spårlöst. Jag ser fram mot äventyret att avmaska tre katter i kväll samt två dagar till! Vilken tur att jag far till storstan för att kursa igen. Jag överlåter avmaskningen till familjen som gärna ser till att det blir gjort....eller inteAv Ylva Frohm - 4 september 2012 18:23

Nu har jag hamnat på kurs vilket innebär hotellnätter. Förra veckan bodde jag på skolans hotell vilket var en positiv överraskning. Det vill säga dusch och toalett inne på rummet samt en liten tv. Rummet var gigantiskt och det ekade förfärligt när jag tappade blyertspennan på golvet då sammanfattningen av dagen försöktes skrivas. Det var med en krampliknande fattning som jag skrev i den lilla boken. Tyvärr kunde jag inte läsa sammanfattningen då udden gått igenom hela boken.

Denna vecka bor jag parallellt med E:4 an. Rummet är betydligt mindre och till en början utan ström. När jag väl hittade duschen i mörkret kom nästa i landsproblem. "hur switchsar jag om kranen till duschandagsproblemet" efter att nästan ha kopplat ihop badkaret med toaletten lyckades jag klura ut vad den lilla omkopplaren satt (under kranen). Halvnaken och blöt ringde jag receptionen och frågade hur elen var dragen. Den snälla kvinnan upplyste mig om att dörrkortet måste sättas in i den lilla hållaren för att aktivera strömmen. Det fungerade och jag hade nu ljus till den lilla sammanfattningen i boken. Efter att ha försökt att skriva med vänster hand tre gånger gav jag upp och tänkte att det fria ordet väger tyngre. Nu ser jag fram mot hur nästa veckas rum ser ut....eller inte

Av Ylva Frohm - 24 augusti 2012 18:25

Spindlar kan vara bra till mycket. Till exempel att skrämma barn med. Särskilt dottern då hon inte är en god vän av kryp. Maken använder spindlar i arbetet. En av bilarna på gården vill ha nya spindelleder. Nu förstår jag varför dessa inte håller så länge. Nu ska frun ut på äventyr. Det vill säga motorcykelutbildning i storstaden Stockholm. Med skräckblandad huvudvärk ska jag försöka överleva en maratonkurs i mc körning på en speciell nivå. Jag funderar på vad jag har givit mig in i. Nervositeten har utmynnat i spindelliknande sköra underben samt en spindelnätsliknande handled. Makens mat under veckan har inte direkt gjort saken bättre. Appropå maken.....han får nu sköta hus och hem under veckorna så jag är frånvarande. Det vill säga att han låter barnen tvätta och städa. Det med anledning av makens tvättförbud, som är på livstid. Sonen har fått den äran att vara kökschef vilket kommer bli en succé. Vi får se om jag kommer tillbaka i samma skick som jag åker i och framförallt är gården i samma skick? Eller inte.....svarta änkans återkomst.....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se